Körskola Göteborg - Ta ditt körkort med stil

Vid första körlektionen gör vi alltid en individuell bedömning beroende på att de flesta elever är på olika nivåer när de kommer till oss. Läraren kommer att göra en bedömning av hur långt i utbildningen elever har kommit och kolla/stämma av så att grundmomenten sitter. När lektionen är slut så får eleven information om var hen ligger i utbildning och hur man bäst går vidare. Det är bra om man kan få en kontinuitet i körningen och har man möjlighet att även köra hemma så är det bra.

På körskolan använder vi oss utav Göteborgs digitala utbildningskort

Vi är en körskola som arbetar med digitala utbildnings kort vilket är bra för dig som övningsköra privat. Då din handledare kan se vad som händer på körlektionerna, vilka moment som genomförts, vad du behöver öva mer på och vad du har fått i läxa från sin trafiklärare. Informationen hittar man på elevcentralen som du fått en inloggning till. Vi rekommenderar även de privata handledarna att följa med på någon/några körlektioner för att se vad som händer och även kunna ta till sig lite råd och tips. Närheten till Göteborg gör att vi får många frågor och önskningar kring övningskörning i centrala stan. Många vill ha lite hjälp och förklaringar om exempelvis Korsvägen som ligger precis vid Liseberg och som vi under en utbildning kör igenom ett flertal gånger.

Trafikskola Volvo

Handledarkursen körs i skolan oavsett vart i Göteborgsområdet du kommer ifrån

Introduktionskursen (handledarkursen) har vi varannan måndag mellan kl 17,00 till ca 20,30. Anmälan kan göra via vår hemsida eller mail bergmansgatan@telia.com eller ringa 031-27 60 60. Kursen håller vi i våra lokaler på Bergsmansgatan 20 i Mölndal som ligger endast 10 minuter från Liseberg, där finner du din Körskola i Göteborg som endast har 3 min gångväg från Mölndals station Introduktionskursen är en utbildning för de som har tänkt att övningsköra privat. Både elev och handledare måste gå kursen, kursen har en giltighetstid på fem år.  Som handledare ska man även skicka in en ansöka om handledarskap för varje elev som man har tänkt övningsköra med. Ansökningshandlingarna hittar du via Transportstyrelsens Hemsida

Riskettan

Riskettan har vi var tredje torsdag mellan kl 13,50-17,20, anmälan kan göras via vår hemsida www.bergmansgatan.se eller mail bergmansgatan@telia.com eller ringa 031-27 60 60. Riskettan håller vi i våra lokaler på Bergsmansgatan 20 i Mölndal som ligger endast 10 minuter ifrån Liseberg i Göteborg. Riskettan är en obligatorisk utbildning som handlar om alkohol, droger och risker i trafiken. Utbildningen måste vara gjord innan man gör det slutliga teoriprovet på trafikverket. När man har gjort riskettan så har den en giltighetstid på fem år.

Risktvåan

Risktvåan – halkkörningen, är en praktisk kurs som man gör i slutet av sin körkortsutbildning. Där får man möjlighet att lära sig hur bilen fungerar på halt väglag och uppleva vilka svårigheter det är att köra på halt underlag och hur man kan undvika att hamna i svårigheter. Vi skickar våra elever till Stora Holm på Hisingen eller till Kristinehedsbanan i Halmstad.

Halkkörning i Göteborg

Vår körskola jobbar på följande sätt; Vi åker iväg på halkkörningen så får man ett informationshäfte där det står vilka övningar som man kommer att få göra på halkbanan. Det är första gången eleven får sitta själv i bilen och ta egna beslut och försöka göra eventuella förändringar i sin körning runt Göteborgs gator för att lyckas klara övningarna. Så det är bra om eleven är så väl förberedd som möjligt.

BE-körkort och behörighet B96

Vi utbildar även för BE och utökad behörighet B96. Eftersom våra lokaler ligger i centrala Mölndal endast 10 minuter från Liseberg och med fantastiska övningsområden alldeles i närheten av trafikskolan

När man ska ta BE-kort så behöver man göra både ett teori- och ett körprov på trafikverket. Innan man kan boka tid för teoriprov så måste man ansöka om ett körkortstillstånd och det gör man lättast på www.korkortsportalen.se Till körkortstillståndet krävs även att man gör ett syntest och det kan man göra på vår trafikskola som ligger i centrala Mölndal, endast 10 minuter från Liseberg.

När man han körkortstillståndet klart, läst teori och arbetat med teoriskrivningar som man kan köpa här på trafikskolan så bokar man in ett teoriprov på trafikverket.

Körlektion på körskola innan teoriprovet

Vi rekommenderar att man tar en körlektion innan man gör teoriprovet på trafikverket, då man har stor nytta av den genomgång som våra duktiga pedagogiska lärare har på första körlektionen. När sen teoriprovet är klart och godkänt, så bokar man en uppkörning. På uppkörningen ska man kunna:

– säkerhetskontroll

– göra ett manöverprov

– körning i och utanför tätort.

Så antalet körlektioner innan uppkörningen kan variera beroende på hur mycket erfarenhet och kunskap man har av att köra med släp.

Om man ska ta körkorts för utökad behörighet B96, så behöver man inte ansöka om något körkortstillstånd. Det som krävs är en uppkörning där inspektören har som uppgift att kolla så att du kan:

-säkerhetskontroll

– körning i och utanför tätort

Körskolan i Göteborg

Uppkörningen i och utanför Göteborg

För att kunna känna sig säker på uppkörningen är det bra att ta några körlektioner och få hjälp av våra duktiga, pedagogiska lärare. De kommer att gå igenom säkerhetskontrollen, arbeta med manövrering, gen tips och råd i den vanliga körningen i och utanför tätorten.

Innan uppkörningen så ska man åka till ett förarprov och ta ett foto på någon av Trafikverkets förarprovs kontor, det fotot kommer att komma på det nya körkortet som kommer att tillverkas efter det godkända körprovet.

Vid frågor kontakta gärna kontoret som ligger på Bergsmansgatan 20 i Mölndal, ca 10 minuter från Liseberg.

Vårt motto:

Walk in Drive out

All lycka till med er utbildning och välkommen till oss på Bergmansgatans Körskola i Göteborg.

Petter, Jannike, Anette och Lena

Trafikskola i Göteborg
Bergsmansgatans Trafikskola i Göteborg erbjuder anpassade körskoleutbildningar efter elevens önskemål.
Körskolan i Göteborg
Letar du efter en körskola i Göteborg har du kommit rätt. Vi har vår körskola endast 10 minuter från Liseberg.
Kontakta oss

Bergmansgatans Trafikskola AB
Bergmansgatan 20
431 30 Mölndal

tel: 031 27 60 60

kontorsmobilen: 0769-427606
mobil: 0735-11 48 53
mail: bergmansgatan@telia.com